Maak kennis met een betrokken, professionele trainingsacteur

Gedegen opgeleid

Na mijn opleiding als docent drama aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht ben ik in aanraking gekomen met trainingsacteren. Gegrepen door de kracht van dit vak besloot ik me verder te professionaliseren en heb ik een opleiding gevolgd in Amsterdam bij Dubbel E acteerservice. Dit is de enige post-HBO geclassificeerde opleiding op het gebied van trainingsacteren.

Ruime ervaring in de zorg

Naast trainingsacteur heb ik jaren werkervaring opgedaan binnen de sociale hulpverlening. Ik heb gewerkt als woonbegeleider met (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking en met vaak bijkomende gedragsproblematiek. Mijn ruime ervaring en kennis binnen de zorgsector pas ik toe als trainingsacteur. Bijvoorbeeld bij Bureau Jeugdzorg of tijdens het trainen van triagisten van de huisartsenpost. Naast mijn acteerwerk binnen de non-profit sector werk ik ook binnen de zakelijke dienstverlening.

De gedragslaborant

Mijn werkwijze

Als trainingsacteur nodig ik deelnemers uit tot het experimenteren met gedrag. De werkruimte is een gedragslaboratorium en ik ben de gedragslaborant. Met mij kan je binnen een simulatie of rollenspel onderzoeken welk gedrag welk effect heeft. Situaties zet ik herkenbaar neer zodat de spelsituatie realistisch is en de leerervaring optimaal.

Leerpunten

Het aangegeven leerpunt zoek ik op; Daar waar het schuurt en knarst, daar waar leren soms wat lef vraagt.

Veilige leeromgeving

Om effectief te kunnen onderzoeken en ontwikkelen is je prettig voelen een belangrijke voorwaarde. Ik stel de deelnemers op hun gemak en creëer een veilige, uitdagende en inspirerende leeromgeving.

Ontwikkelpunten

Voor een optimale leerervaring stem ik mij af op de persoonlijke leerdoelen van iedere cursist. Daarbij nodig ik uit de comfort zone op te rekken. Ik begeleid naar ontwikkelpunten en loods de cursist naar een leerervaring en succesbeleving.

Feedback

Na het rollenspel geef ik concrete, zuivere en ondersteunende feedback op het verbale en non-verbale gedrag.

Onmisbare ingrediënten die ik toe voeg om het experimenteren succesvol en plezierig te laten verlopen zijn; professionaliteit, veiligheid, intuïtie, verbinding en humor.

Wat mensen over Corina zeggen

Corina is een fantastische trainingsacteur om mee samen te werken. Ze bereidt zich zo goed voor op haar rollen dat ze degene die ze moet neerzetten bijna “echt” wordt. Verder is de feedback die ze geeft zo zinvol, oprecht en respectvol, dat het niet anders kan dan dat degenen aan wie ze die feedback geeft daar heel veel aan heeft en er mee verder kan.

Ike Brink

Corina is echt een topper. Met een beperkt aantal aanwijzingen weet ze precies dat gedrag neer te zetten waarmee de cursist zijn of haar valkuilen kan oefenen en leerpunten mee kan aanscherpen. Corina is prettig aanwezig en weet de cursisten snel op hun gemak te stellen, maar ze durft ze ook stevige feedback te geven. Deze feedback is kort en duidelijk, zodat de cursist ermee uit de voeten kan en ik als trainer de leerpunten alleen nog maar hoef in te koppen. Haar spel is scherp en geloofwaardig.

Marco Schneiders
Bureau Maaiveld

Corina is als trainingsacteur in staat om op een hele laagdrempelige manier alle deelnemers van een training aan het oefenen te krijgen. Ze geeft heldere feedback waarin een top en een tip zitten. Dit zet en de deelnemers in hun kracht en nodigt hen uit opnieuw een situatie te oefenen. Gedrag en effect zijn hierin leidend, daarnaast zoomt ze in op het effect van nonverbale communicatie. Ik heb haar in de trainingen ervaren als een deskundige, professionele acteur waar het prettig mee samenwerken is.

Anke Schat
trainer bij Samen Veilig midden Nederland

Ik heb het genoegen om als trainer te mogen samenwerken met Corina. Ik kan je vertellen dat het samenwerken met Corina mij veel plezier geeft.

Corina is zeer professioneel in haar acteerwerk. Ze begrijpt heel goed waar de cursisten mee zitten en weet feilloos gedrag te produceren welke zeer herkenbaar is.
Daarnaast heeft ze aan een half woord genoeg en voelt en vult mij als trainer goed aan. Haar gedrag is doorspekt met humor en liefdevolle hulp voor de deelnemer.
Kortom een cadeautje om met haar te mogen werken.  Een aanrader dus.
Jan Verburgt

Corina heeft een heldere, duidelijke en open manier van aanwezig zijn en vragen stellen.Dit geeft de mogelijkheid om naar jezelf te kijken, zonder af te dwalen. Intuïtief weet ze waar de schoen wringt. Ze beschikt over de nodige humor om te kunnen relativeren zonder te ontkrachten.Dit maakt dat je jezelf beter kunt zien/ervaren en er ook om kunt lachen. Corina weet een atmosfeer te creëren waarin weerstand en ontspanning in evenwicht zijn. Een sfeer waarin je met vertrouwen naar je ‘eigenaardigheden’ durft te kijken. Dit schept ruimte en vertrouwen om je bewust te worden van je gevoelens, denken en handelen.

Hettie Geertman

Corina is een getalenteerd trainingsactrice die zich punctueel en grondig voorbereid op haar taak en rol. Ze is in staat om continue te improviseren en zich aan te passen aan de steeds wisselende doelstellingen van trainers en cursisten. Daarbij laat zij iedereen in zijn of haar waarde en weet zij iedereen op zijn/haar gemak te stellen. Met haar energieke en opgeruimde persoonlijkheid is het aangenaam werken voor zowel trainers als cursisten.

Petra de Haan