Als trainingsacteur creëer ik voor
de deelnemers een gedragslab

leer hoe het gedragslab werkt

Het lab

Het laboratorium is de ruimte waarin met elkaar geëxperimenteerd wordt met gedrag. Hoe werkt gedrag eigenlijk? En wat roept het op bij de ander? Om te ontwikkelen en te onderzoeken is het van belang om je een stukje uit je comfortzone te wagen, de mentale staat waarbinnen je je veilig voelt. Waar je de weg en de regels kent. Om verder te komen moet je die zone een stukje stretchen. Daarvoor is vaak wat moed nodig. Binnen een veilige en uitnodigende werksfeer ga ik samen met de deelnemer op zoek naar zijn kracht en mogelijkheden. Tijdens het rollenspel, in het gedragslaboratorium, speel niet ik maar de cursist de hoofdrol. Ik sta in dienst van de cursist zodat die kan groeien en zijn potentieel ontwikkelen.

Het onderzoek

Gedrag wordt met elkaar onderzocht op effectiviteit. De cursist kan zo zijn gedrag gerichter inzetten en is in staat doeltreffend te handelen. Deze successen vertalen zich weer naar de werkvloer. Daardoor wordt de deelnemer nog effectiever inzetbaar en kan het werk meer vanuit zijn kracht doen. Ik richt me op het persoonlijke leerdoel van de deelnemer. Met elkaar onderzoeken we welke ingrediënten de manier van communiceren positief beïnvloeden en waar de mogelijkheid tot groei zit.

Leren

Hoe we overkomen en hoe we reageren is ons niet altijd bewust. Ik help je te onderzoeken hoe je jouw gedrag kunt beïnvloeden zodat je krachtig en helder overkomt. Hoe je boodschap eenduidig en helder is. Ontdek hoe je communiceert wat je écht wilt zeggen. Wanneer je gedrag bewust gaat bekijken en effectief inzet ontstaat er inzicht, en daardoor grip op de situatie. Op deze basis van ervarend leren is een gesprek positief te beïnvloeden. Het overkomt je niet, jij creëert het zelf. Jij hebt de regie.

Ontwikkelen

De cursist heeft de afstandbediening, kan vragen om een beetje meer, een beetje minder en kan een situatie terugspoelen of juist vooruit.
Zo ontstaat er een leerervaring die dynamisch, persoonlijk en inspirerend is en bovendien direct toepasbaar in de praktijk. Het functioneren van de cursist verbetert, maakt de communicatie effectiever en is daardoor in staat succesvol te handelen.